Félvállról veszi?

2024.01.21. 08:15

Nem jelent meg az előkészítő ülésen a "vasazó" vádlott, elővezethetik

Ritkán előforduló bűncselekménnyel vádolja a Gyöngyösi Járási Ügyészség B. O. Á-t, akit kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt indítványoznak felelősségre vonni. Az ügyben csütörtökön tartott volna előkészítő ülést a járásbíróság, ám a vádlott szabályszerű idézésre nem jelent meg. Erről az Egri Törvényszék sajtószóvivője tájékoztatta portálunkat.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró közölte azt is, hogy az újabb előkészítő ülést március 26-ra tűzte ki a Gyöngyösi Járásbíróság, amelyre – attól függően, hogy a terhelt nyolc napon belül kimenti-e a távolmaradását vagy sem – idézi őt a bíróság, vagy elővezetését rendeli el.

Ami magát az ügyet illeti: a vádlott ellen büntetőeljárás folyik a sértett sérelmére elkövetett lopás miatt. B. O. A. két éve, 2022 elején "futott össze" a sértettel, aki megkérdezte tőle, mit képzel magáról, hogy a délelőtti órákban be akart menni a portájukra. A vádlott ekkor szidalmazta a számonkérőt és megfenyegette, hogy elvágja a torkát, ha a rendőrségi kihallgatáson több vasat említ meg ellopottként, mint amit megtaláltak nála és így előkerült.

A sértett a jelek szerint nem ijedt meg különösebben: a tanúkihallgatása során – a vádlott által történt fenyegetés ellenére – a teljes bűncselekményről és a fenyegetésről is beszámolt a nyomozó hatóságnak.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában