Zaklatás

2024.01.19. 09:43

Bosszúból ellopta volt barátja rendszámát és a házát is megrongálta a Heves vármegyei nő

Kapcsolatuk megromlott, a nő emiatt dühös lett és zaklatni kezdte a férfit.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség emelt vádat azzal a 31 éves nővel szemben, aki 2022 első félévében válogatott módszerekkel zaklatott egy balassagyarmati férfit. A vádlott és a sértett jól ismerte egymást. Korábbi kapcsolatuk azonban megomlott, ami bűncselekmények elkövetésére sarkallta a nőt - adta hírül portálunknak dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A szakember fesorolta, mi mindent követett el a nő:

  • 2022. július 9-én a terhelt leszerelte a sértett utcán parkoló autójáról a rendszámot, amit magával vitt, és csak másnap adott vissza a tulajdonosnak, 24 órán át megakadályozva ezzel, hogy gyűlöletének tárgya használhassa a gépkocsiját. Ugyanez megismétlődött július 21-én, de akkor már a rendőrségnek kellett házkutatás keretében visszaszerezni az elvitt hatósági jelzést.
  • Július 9-én történt az is, hogy a nő – mivel ismerte a jelszót – belépett egy internetes közösségi portálon a férfi fiókjába, ahol negatív tartalmú valótlan posztokat tett közzé úgy, mintha azokat a sértett írta volna saját magáról. Ezen túlmenően a hölgy elküldött néhány obszcén üzenetet is az ismerősöknek.
  • Július 17-én a vádlott zöld és fekete színű festékszóróval fújta össze a sértett házának utcafronti részét és a kerítését.
  • A félév során az egykori barát folyamatos telefonos molesztálásnak is ki volt téve, ugyanis az elkövető 2022 januárja és júliusa között összesen 2167 alkalommal hívta őt, nem egyszer az éjszakai órákban.

A járási ügyészség zaklatás vétségével, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével, információs rendszer megsértésének vétségével, továbbá falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétségével vádolja a nőt. Vádiratában a vádhatóság arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki az elkövetővel szemben - tette hozzá dr. Konkoly Thege László.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában