Hallgat a vádlott

2024.02.25. 10:56

A Füzesabonyban maradandó fogyatékosságot okozó vádlott hallgatott a tárgyaláson

Előkészítő ülést tartott február 19-én az Egri Törvényszék abban a büntetőeljárásban, melynek vádlottját életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indítványozza felelősségre vonni a Heves Vármegyei Főügyészség.

Heol.hu

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy az előkészítő ülésen a vádlott nem tett a bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást, ezért a bíróság az ügyet tárgyalásra utalta. A megkezdett tárgyaláson a vádlott vallomást nem tett, ezért a bíróság elnapolta azt.

A fiatalkorú terhelt – G. D. I. – egy szórakozóhely előtti közterületen követhette el azt, amiért most bíróság előtt áll. A vádirat szerint a fiatal fiú az esti órákban, egy szórakozóhely előtti közterületen szóváltásba keveredett a sértettel, aki a konfliktus közben egy üres üdítős üveggel fejen ütötte őt. A váddokumentum megállapítása szerint az ütés hatására a vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ennél a pontnál váltottak át a történések keményebb, s komoly következményekkel járó konfliktusba. A vádlott ugyanis mielőtt elhagyta a helyszínt kijelentette, hogy visszajön, és megöli a sértettet. A cselekmény idején még fiatalkorú  terhelt érkezett is, ám nem egyedül, hanem több rokona kíséretében.  Ő maga észrevétlenül,  futva, hátulról közelítette meg a saját társaságával beszélgető sértettet, odaérve pedig egy kalapácsszerű eszközzel egyszer, nagy erővel fejen ütötte.

Az orvosszakértői megállapítása alapján a vádiratban a főügyészség rögzíti: az ütés következtében a sértett rövid időn belül összeesett, az elszenvedett sérülések gyógytartama ténylegesen mintegy három hónapra tehetőek azzal, hogy a maradandó fogyatékossággal gyógyult sérülések közvetett életveszélyes állapotot okoztak. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában