Egyet ütött a fiatalkorú Füzesabonyban

2024.01.09. 21:22

Kalapácsszerű tárggyal okozott életveszélyes sérülést egy fiú Hevesben

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt tartott volna előkészítő ülést az Egri Törvényszék, ám azon a fiatalkorú G. D. I. vádlott nem jelent meg – tudta meg portálunk a törvényszék sajtószóvivőjétől. Hoszné dr. Nagy Tímea bíró azt is közölte, hogy a bíróság az új határnapot február 19-re tűzte ki.

Sike Sándor

A bűntettet a fiatalkorú vádlott 2021 májusának egyik estéjén Füzesabonyban követte el a vádirat szerint. A Heves Vármegyei Főügyészség dokumentuma rögzíti: a terhelt szóváltásba keveredett a sértettel, aki a konfliktus közben egy üres üdítős üveggel fejen ütötte a vádlottat. Az ütés hatására fiatalkorú G. D. I. nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Távozása előtt a megütött fiú kijelentette, hogy visszajön, és megöli a sértettet

Később kiderült, nem csak üres fenyegetés volt a visszajövés: a vádlott – több rokona kíséretében – visszatért a sértettel történt szóváltása helyszínére. A tettét pedig úgy követte el, hogy hátulról, észrevétlenül, futva megközelítette a saját társaságával beszélgető sértettet, és egy kalapácsszerű eszközzel egyszer, nagy erővel fejen ütötte.

Az ütés következtében a megtámadott rövid időn belül összeesett. Ezt észlelve a vádlott nem folytatta, az újabb ütésre emelt kezét leengedte, és rokonaival együtt távozott a helyszínről. Az ütés következtében a sértett által elszenvedett sérülések gyógytartama ténylegesen mintegy három hónapra tehető azzal, hogy a maradandó fogyatékossággal gyógyult sérülések közvetett életveszélyes állapotot okoztak. 

A főügyészség mértékes indítványában két év javítóintézetet kért a cselekménye idején fiatalkorú terheltre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában