Fotózz és nyerj!

2024.04.28. 14:06

Pályázati felhívás a Geoparkokban élő fiataloknak

Geoparkokban élő fiatalok részére hirdet vetélkedőt az UNESCO.

Hornyák Réka

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tette közzé Facebookon, hogy az UNESCO a Globális Geoparkok Hálózatának 20 éves évfordulója alkalmából vetélkedőt hirdet a Geoparkokban élő fiatalok részére. A versenyre három kategóriában lehet pályázatokat benyújtani, december 31-ig, a nyerteseket 2025 márciusában hirdetik ki. 

A „Vizuális utazás a Föld körül” kategóriába életkortól függetlenül minden fotós nevezhet világszerte. Minden fotónak az UNESCO Globális Geoparkban kell készülnie és a pályázó eredeti munkájának kell lennie. 

„A kövek történetei” pályázaton az UNESCO Geoparkban élő fotósok világszerte, életkortól függetlenül jelentkezhetnek. A benyújtott pályamunka minden szövegének és fotójának a pályázó eredeti alkotásának kell lennie.

A „Geoparkod öt érzéke” kategóriába pedig minden 12–18 éves fiatal jelentkezhet, aki valamelyik UNESCO Geopark területén lakik. A kategóriába minden résztvevő legfeljebb egy pályaművet küldhet be, mely pályázat lehet egyéni, illetve egy osztály vagy bármely ifjúsági közösség közös munkájának eredménye. Egy osztály vagy közösség szintén csak egy pályázatot nyújthat be, a pályázatot benyújtó személynek a közös munka oktatási vezetőjének kell lennie. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában