A bíróság ítél

2024.02.21. 09:32

A kocsibeálló falazata temette maga alá a két munkást, egyikük meghalt

Nem jelent meg a hétfői előkészítő ülésen a vádlott a Gyöngyösi Járásbíróságon. W. Z. ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat. Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője jelezte: az ülést elhalasztotta a bíróság.

Sike Sándor

A folyamatban lévő büntetőeljárásban a bíróság 2024. február 19. napján előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlott nem jelent meg, ezért az előkészítő ülés elhalasztásra került.

A haláleset egy nyaraló kocsibeállója betonfalának készítése közben történt. A vádlott a tulajdonossal kötött szóbeli megállapodás alapján fogott bele a munkába, vállalva a munka megszervezését, a szükséges építőanyagok beszerzését, a munkaerő biztosítását és a teljes munkafolyamat irányítását is. Noha az alkalmazottai többször jelezték W-nek, hogy a rendelkezésükre bocsátott anyagok a kocsibeálló kivitelezésére alkalmatlanok, a vádlott ezeket a figyelmeztetéseket figyelmen kívül hagyta és a munkálatok további folytatására utasította beosztottjait az általa vásárolt építőelemekkel.

A gépkocsibeálló falazata munkavégzés közben leomlott, aminek igen súlyos következménye lett: néhai elsőrendű sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen elhalálozott. Az omlás következtében egy másik munkás is megsérült súlyosan, nyolc napon túl gyógyulóan.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában