Lopás

2024.02.15. 10:36

Fogóval loptak cipőt Hatvanban + videó

Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben akik egy hatvani üzletből harapófogó segítségével, a kiválasztott cipőkről eltávolították áruvédelmi eszközt.

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben, akik egy helyi üzletből loptak cipőt. A vád egyik pontja szerint a férfi és egy nő társa 2022 decemberében bementek egy hatvani üzletbe, ahol a férfi a sportcipők közül kiválasztotta és felpróbálta a számára minden tekintetben megfelelő lábbelit. Ezt követően azonban a dolgok nem a megszokott menetben zajlottak, mivel a férfi egy hirtelen mozdulattal a kabátja zsebéből előkapott egy fogót, mellyel a cipőn lévő áruvédelmi eszközt egyszerűen elvágta. Eközben a nő a kezében egy szatyorral várta az eszköz eltávolítását, ezzel segítve a férfit, aki a cipőt a szatyorba tette, majd mindketten sietősen távoztak az üzletből. A tolvaj a termék belsejében elhelyezett lágy áruvédelmi etikettet elfelejtette kivenni, így az üzletet elhagyva a riasztó megszólalt, de ennek ellenére sem sikerült a párost a helyszínen elfogni – Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész tájékoztatta portálunkat.

Mint írta, a jelenleg bűnügyi felügyeletben lévő, különös visszaeső férfit – más bűncselekmények mellett – szabálysértési értékre üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja az ügyészség. Női társa ellen szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége a vád tárgya. A Hatvani Járási Ügyészség vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a férfi és nő az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. Az ügyészség a férfi esetében kettő év szabadságvesztés és kettő év közügyektől eltiltás kiszabását, a nő esetében pedig 150 ezer forint pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A felvételen a páros cselekménye látható, melyet az üzlet biztonsági kamerája rögzített.

(Főoldali képünk részlet a Heves Vármegyei Ügyészség által közzétett videóból.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában