Véradás

2024.02.22. 09:50

Tűzoltók adtak vért, volt aki már negyvenedszer

Ezúttal az egri parancsnokságon dolgozók adtak vért.

Molnár Helga

Újra a vérükkel segítették a tűzoltó szakemberek, a kéményseprők, a büntetés-végrehajtás munkatársai, illetve önkéntesek a betegeket és azokat, akiknek vérkészítményre van szükségük. Az egri tűzoltó-parancsnokságon szerdán megjelent önkéntes véradók egy csontvelő-transzplantációra váró tűzoltónak ajánlották fel a vérüket – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Bak Sándor tűzoltó őrmester a negyvenedik alkalommal ad vért
Bak Sándor tűzoltó őrmester a negyvenedik alkalommal ad vért
Forrás: Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Heves vármegyei munkatársai, a területi katasztrófavédelemmel közösen szervezték a szerdai véradást. A beavatkozó állomány tagjai és a hivatali munkarendben szolgálatot teljesítő tűzoltók ismét vérüket adták azért, hogy a vérkészletek feltöltöttségét növeljék. Egy tűzoltó kollégánknak is nagy szüksége van vérre, erről tudomást szerezve az egri büntetés-végrehajtási intézet munkatársai is megjelentek és segítettek, hogy minél több vér gyűljön össze.

Sajnos a vér semmi mással nem helyettesíthető, mesterségesen nem állítható elő, csak véradással pótolható. Kiemelten fontos, hogy folyamatosan rendelkezésre álljon elegendő mennyiségű vér, mely életeket menthet. Szerdán huszonhárom önkéntes jelent meg a tűzoltóságon, a nemes cél érdekben több mint tíz liter vérrel támogatva a vérkészletet. Számos kolléga rendszeres véradó, 

Bak Sándor tűzoltó őrmester a negyvenedik alkalommal tartotta tű alá a karját és áldozta vérét a betegekért. A vérellátó szolgálat munkatársai egy emléklappal és ajándékkal jutalmazták az őrmester tettét, akinek vére számos betegen segített már az évek folyamán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában