Ítélet

2024.03.25. 12:33

Fát loptak, majd hurokkal vadásztak az állatokra

Vadkamera buktatta le őket.

Heol.hu

Vadkamera buktatta le a kiskörei orvvadászokat

Forrás: Ügyészség

Egy különös visszaesőnek számító 31 éves férfi és társa, egy 35 éves nő idén, március elsején reggel egy helyi lakos kiskörei erdejéből közösen fát lopott, majd pár nappal később a férfi ugyan ott tiltott vadászati eszköznek minősülő hurkokat helyezett ki illegális vadfogás céljából. Az ilyen cselekmény még vadászati engedély birtokában is tilalmazott, ám a rapsic vadászati jogosultsággal nem rendelkezett. Az elkövetett bűncselekményeket és a tetteseket a helyszínre kihelyezett vadkamera rögzítette, így a gyanúsítottak a kihallgatásuk során meg sem próbálták tagadni a tettüket - tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A bíróság – az ügyészi indítványnak megfelelően – lopás vétsége és orvvadászat bűntette miatt másfél év börtönre ítélte a férfit, míg a lopásban részes nővel szemben 104 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, jogerősen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában