Garázdaság

2024.03.07. 08:54

Húsklopfolóval verte szét az autókat az egri férfi, vádat emeltek ellene

Az Egri Járási Ügyészség többrendbeli rongálás miatt emelt vádat egy egri fiatalemberrel szemben, aki több autót megrongált a megyeszékhelyen.

Heol.hu

A fotót helyszíni szemlén készítette a rendőrség, azon az egyik megrongált gépkocsi letört visszapillantó tükre látható.

Forrás: Egri Járási Ügyészség

Többrendbeli rongálás és más bűncselekmények elkövetése miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 25 éves egri fiatalemberrel szemben. A terhelt a nyomozás során kirendelt pszichiáter szakértő megállapítása szerint súlyos személyiségzavarral küzd, ami azonban nem zárta ki a beszámítási képességét a terhére rótt cselekmények vonatkozásában, ezért büntethető, de elmeállapotát a büntetés kiszabása során figyelembe kell majd venni - tudatta dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A vádirat kilenc vádpontban sorolja fel a terhelt által elkövetett bűncselekményeket, melyek között a rongálások mellett több garázdaság, egyedi azonosító jellel visszaélés, valamint közveszéllyel fenyegetés is szerepel. 

  • A bűncselekmények sora 2021 októberében vette kezdetét. A vádlott ekkor Egerben, a Líceum épülete melletti parkolóban minden ok nélkül, pusztán a károkozás kedvéért letörte egy gépkocsi visszapillantó tükrét, majd kihajlította annak valamennyi ablaktörlő lapátját. Ez a magatartása egyben arra is alkalmas volt, hogy másokban megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen. 
  • A férfi még aznap hasonló módon megrongált egy másik parkoló járművet a Töviskes téren. Decemberben ugyan ezt tette három kocsival a Kallómalom úton, azzal a különbséggel, hogy akkor a sértettek autóiról a rendszámtáblákat is leszaggatta.
  • 2022 őszén a vádlott ismét munkához látott a megyeszékhelyen, ahol újabb három parkoló autóról tépte le a rendszámot, miközben kettőnek az ablaktörlőit is tönkre tette, egynek pedig letörte a visszapillantó tükreit. Mikor ezzel végzett, fogott egy húsklopfolót, és azzal beverte az egyik, már megrongált jármű szélvédő üvegeit, valamint a hátsó lámpáit. Ezzel a klopfolóval a várost járva több utcai bankautomata kijelzőjét is megrongálta, amivel összesen 850 ezer forint kárt okozott.
  • 2022. november 26-án a férfi azzal fejelte meg addigi bűneit, hogy kora délután telefonon hamis bejelentést tett a 112-es segélyhívó számra arról, hogy bomba van az egyik egri nagy-áruházban, ami hamarosan fel fog robbanni. A hívás nyomán gyorsan azonosítani tudta őt a rendőrség, a fenyegetés hamis voltára így perceken belül fény derült, ezért az áruházat végül nem kellett kiüríteni.

A járási ügyészség a vádiratában főbüntetésül végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt indítványozott az elkövetővel szemben. Emellett a vádhatóság indítványt tett a terhelt pártfogó felügyeletének elrendelésére, és arra is, hogy a bíróság kötelezze őt nagyobb összegű kártérítés megfizetésére.

Az ügyről 2022. novemberében számoltunk be, akkor a lakók keresték meg a hírlapot, hogy a Felsővárosban élő férfi rongál a környéken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában