Podcast

2024.03.18. 17:25

Másfél milliót zsákmányolt a netes csaló

Március első felében is érkezett feljelentés a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságra telefonos csalás miatt. A netes csalók ezúttal másfél millió forinttól szabadították meg idős áldozatukat. Soltész Bálint volt podcast-stúdiónk vendége.

Guti Rita

Egy idős nő tett legutóbb feljelentést Hevesben azért, mert telefonos, netes csalók áldozatává vált. Másfél millió forintot emeltek le a bankszámlájáról. Soltész Bálint, a Heves Vármegyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője számolt be a részletekről podcastunkban. A beszélgetésből az is kiderül, hogy a rendőrség nemrégiben indult Kiber Ninja programjában kiírt jelmezpályázat eredményét a napokban tették közzé. A Kiber Ninja célja, hogy visszaszorítsa a netes csalásokat, mind többeket vértezzen fel olyan ismeretekkel, melyek birtokában hatékonyan tudják elkerülni, hogy az interneten, illetve telefonon jelentkező csalók áldozataivá válljanak.

A beszélgetésből nem maradt ki az sem, hogy a tavasz beköszönttével előkerülő motorkerékpárok, biciklik újra használatba vétele előtt mire figyeljenek, hogy balesetmentesen induljon a motoros-, kerékpárosszezon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában