Ez történt a tárgyalóteremben

2024.03.16. 15:25

„Most megdöglesz!” – kiáltotta a szomszédjára bozótvágóval támadó siroki nevelőapa

Mértékes indítványában három év nyolc hónap börtönt kért a Heves Vármegyei Főügyészség arra a férfira, aki bozótvágóval támadt rá a szomszédjában élő, a nevelt lányát féltő férfira Sirokon. Az előkészítő úlésen azonban a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, s legutóbb hétfőn tartott tárgyalást az Egri Törvényszék.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bírót portálunk a hétfői tárgyaláson történtekről kérdezte. Az Egri Törvényszék sajtószóvivője közölte: A hétfői tárgyalás nem fejeződött be, egy tanú kihallgatását nem tudta a bíróság megtenni, mert – mint utóbb kiderült – jelenleg börtönben van. Ezt a bizonyítási cselekményt a következő határnapra, április 8-ára kellett halasztani.

A büntetőeljárás rendőrségi szakaszának lezárását követően a főügyészség arra tett mértékes indítványt, hogy a törvényszék az előkészítő ülésen – a Büntető törvénykönyv szerint 5-15 évig büntetendő cselekményért – három év nyolc hónap börtönt, továbbá négy év közügyektől eltiltást szabjon ki a beismerésben lévő V. A. vádlottal szemben, emellett kobozza el a lefoglalt bozótvágó kést. 

Korábban, a büntetőeljárás különböző szakaszaiban többször is megírtuk, hogy a vádlott a sértett családjával szemközt lakott a faluban, így gyakran találkoztak egymással. A kettejük közötti viszony azonban nem volt felhőtlen, mivel a középkorú sértett rossz néven vette, hogy a nála valamivel fiatalabb vádlott gyakran látja vendégül magánál a nevelt lányát, akivel baráti viszonyban voltak, és gyakran beszélgettek. A terhelt lakásán ilyen beszélgetés zajlott közel két éve, 2022. május 24-én este. A társalgást a lány nevelőapjának megjelenése szakította félbe.

A férfi hazaparancsolta nevelt gyermekét, ami miatt hangos veszekedés robbant ki a két férfi között. A vita azzal végződött, hogy a sértett feldúltan elhagyta a házat. Amikor kiért az utcára, meglátta a kapujában álló vádlottat, és azt mondta neki, hogy "el fogja intézni" őt. A "csábító" ekkor támadt rá a kezében tartott, 52 centiméteres pengehosszúságú bozótvágó késsel. A "most megdöglesz" felkiáltással a feje fölé emelt eszközzel lesújtott a vele szemben álló nevelőapa feje irányába. 

A sértett védekezésül felemelte a jobb karját, így azt érte a csapás. A két férfi elkezdett verekedni, amit a rokonok állítottak le. A sértettet kórházba szállították, ahol orvosi ellátásban részesült. Az orvosszakértői véleményre alapozott vádirati megállapítás szerint "a bántalmazás a sértett maradandó fogyatékosságát eredményezte. A sérülés gyógytartama nyolc napon túli, azzal, hogy fennállt a reális lehetősége a sértett halála bekövetkezésének is." 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában