Rendőrség

2024.03.21. 16:09

Rendőrök vetélkedtek Egerben + videó

Biztonsággal, kék lámpával elnevezéssel tartottak szakmai versenyt a vármegyei rendőröknek Egerben csütörtökön délelőtt. A Biztonsággal, kék lámpával elnevezésű megmérettetésről Erdélyi Róbert címzetes rendőr alezredest, kiemelt megelőzési főelőadót kérdeztük.

Mellik Alexandra

Motoros járőr kategóriában is összemérték tudásukat a rendőrök

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Heves vármegye legjobb rendőrei vetélkedtek egymással csütörtökön a megyeszékhelyen. A Biztonsággal, kék lámpával elnevezésű megmérettetésről Erdélyi Róbert címzetes rendőr alezredest, kiemelt megelőzési főelőadót kérdeztük.

Biztonsággal, kék lámpával elnevezéssel tartottak szakmai versenyt a vármegyei rendőröknek Egerben csütörtökön délelőtt.
 Motoros járőr kategóriában is összemérték tudásukat a rendőrök
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottsága évek óta nagy hangsúlyt fektet a közterületi szolgálatot ellátó állomány szakmai, elméleti és gyakorlati tudásának a fejlesztésére. Ennek egyik eleme a mai napon, a Biztonsággal, kék lámpával elnevezésű rendőrszakmai verseny, amelyen belül három kategóriában mérhették össze kollégáim elméleti és gyakorlati tudásukat. 

Mint megtudtuk: a rendőrök gépkocsizó, karos forgalomirányító, illetve motoros járőr kategóriában mérték össze tudásukat. 

– A verseny során kollégáimnak egy szakmai és egy KRESZ-elméleti feladatlapot is meg kellett oldaniuk – tette hozzá Erdélyi Róbert. – Emellett pedig autós és motoros kategóriában egy vezetéstechnikai pályát is teljesíteniük kellett. A karos forgalomirányítóknak pedig természetesen élesben, Egerben, a Cifrakapu utca és a Rákóczi Ferenc út kereszteződésénél kellett számot adniuk gyakorlati tudásukról. 

Eredmények

Gépkocsizó járőrök:
I. hely: Szeredi Martin r. őrmester (Füzesabonyi Rendőrkapitányság)
II. hely: Németh Ákos r. főtörzsőrmester (Egri Rendőrkapitányság)
III. hely: Palla Tibor r. zászlós (Hevesi Rendőrkapitányság)

Motoros járőrök:
I. hely: Zbiskó Péter c. r. főtörzszászlós (Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság)
II. hely: Kovács János c. r. főtörzszászlós (Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Karos forgalomirányítók:
I. hely: Zilai Bálint r. főtörzsőrmester (Hatvani Rendőrkapitányság)
II. hely: Fodor Ferenc r. főtörzszászlós (Gyöngyösi Rendőrkapitányság)
III. hely: Vitás Norbert r. törzsőrmester (Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Mint megtudtuk: az első helyezettek elnyerték a jogot arra, hogy képviseljék vármegyénket a 2024 szeptemberében Kecskeméten megrendezendő országos döntőn.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában