Hírünk a tárgyalóteremből

2024.03.22. 11:04

Sokba kerülhet a "táskázó" fiataloknak az idős nők kifosztása

Kifosztás bűntette miatt folyik eljárás két "táskázás" módszerével – idős nők – sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt a Gyöngyösi Járásbíróságon. A március 20-ára kitűzött tárgyalást el kellett napolni.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunkkal azt közölte: a napolás oka, hogy helyettes védő kirendelése vált szükségessé. Új határnapot hivatalból tűz a bíróság.
F. K. és társa kifosztás bűntette miatt áll az elsőfokú bíróság előtt. Az ellenük emelt vád szerint az elsőrendű vádlott és a fiatalkorú másodrendű terhelt közel három éve, 2021 nyarán előzetesen megegyeztek abban, hogy pénzszerzés céljából, időskorú női sértettek sérelmére követnek el bűncselekményt, az úgynevezett „táskázást”, vagyis anyagi haszonszerzés céljából táskákat tulajdonítanak el.
Az első vádpont szerint 2021 júliusának egyik délelőttjén a gyöngyösi városi buszpályaudvar közelében kifigyelték az idős kora miatt a bűncselekmény felismerésére és elhárítására korlátozottan képes sértettet és elkezdték őt követni. Utolérve az asszonyt,  F. K. egy hirtelen mozdulattal a néni válláról a táskáját lehúzta, miközben fiatalkorú társa figyelt. Az így megszerzett táskával a helyszínről mindketten elszaladtak.
Még ugyanezen a napon elkövették a második vádpontban rögzített cselekményüket. Amikor is meglátták a gyalogosan közlekedő, és a piros lámpánál várakozó – idős kora miatt a bűncselekmény felismerésére és elhárítására korlátozottan képes – sértettet. Hozzá a fiatalkorú terhelt lépett oda, és a sértettnek a kezében tartott füles műbőrtáskáját egy hirtelen mozdulattal kihúzta, majd azzal a helyszínről elszaladt. A figyelő ebben az esetben az elsőrendű vádlott volt.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában