Elnapolt tárgyalás

2024.03.30. 21:11

Testét sebek borították, kihűlt és meghalt a sértett

A tárgyaláson felmerült új bizonyítasi indítvány miatt május 29-re napolta az Egri Járásbíróság S. Sz. vádlott büntetőperének tárgyalását. Ezt Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője közölte portálunkkal.

Sike Sándor

A terhelt ellen halált okozó, foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyik az eljárás, s az Egri Járási Ügyészség vádirata egyebek között rögzíti: a sértett egyedül élt, ezért megállapodást kötött egy szociális intézménnyel "szociális segítésre”.  A szerződés értelmében a 2020-ban már középsúlyos demenciában szenvedő, önellátásra képtelen ember személyi gondozását a szolgálattal munkaviszonyban lévő vádlott végezte.

A vádlott 2020-ban több alkalommal is jelezte munkáltatójának – a sértett fiának –, hogy felmenője 24 órás felügyeletre és gondozásra szorul. Mindezek ellenére intézeti elhelyezésére nem került sor. A sértett később kórosan lesoványodott, testén sebek alakultak ki, illetve kihűlt. Miután mentők szállították kórházba, ott – a kezelés ellenére – elhunyt.

Az orvosszakértői véleményre alapozott vádirati megállapítás szerint a halál oka a súlyos érelmeszesedés mellett kialakult előrehaladott testi leromlásos állapot és kihűlés miatt szövődményként fellépett tüdőgyulladás volt.  A vádlott szabályszegésével okozati összefüggésben következett be a sértett elhalálozása – rögzíti a váddokumentum. Az elsőfokon eljáró Egri Járásbíróság hivatott dönteni ezen állításokról.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában