Elnapolt tárgyalás

2024.01.17. 12:59

Lesoványodva, kihűlve halt meg az idős ember Hevesben, új bizonyíték merült fel a halála ügyében

A vádlott, S. Sz. ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyó büntetőeljárásban – a felmerült új bizonyíték miatt – a hétfői tárgyalást január 15-ére elnapolta az Egri Járásbíróság – közölte portálunkkal az Egri Törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea bíró.

Sike Sándor

A terhelt felelősségre vonását indítványozó vádirat szerint az elhalálozott sértett egyedül élt. Szociális segítségre vonatkozó megállapodást kötött ezért egy szociális intézménnyel. A 2020-ban már középsúlyos demenciában szenvedő idős ember önellátásra képtelen volt, s őt a szolgálattal munkaviszonyban lévő vádlott látta el. A mostani vádlott, S. Sz. a 2020-as esztendőben több alkalommal jelezte munkáltatójának, a sértett fiának, hogy felmenője 24 órás felügyeletre és gondozásra szorul. A jelzése ellenére azonban a beteg ember intézeti elhelyezése nem történt meg.

A sértett egy idő után kórosan lesoványodott, testén sebek alakultak ki, illetve kihűlt. Ebben az állapotában mentők szállították kórházba, azonban a gyógyintézeti kezelés ellenére elhunyt. Mint az orvosszakértői vélemény alapján a vádirat megállapítja: a sértett halálát a súlyos érelmeszesedés mellett kialakult előrehaladott testi leromlásos állapot és kihűlés miatt szövődményként fellépett tüdőgyulladás okozta.

A járási ügyészség váddokumentuma szerint a terhelt szabályszegésével okozati összefüggésben következett be az elhalálozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában