Tárgyalás előtt

2024.01.14. 09:40

Testén sebekkel, kihűlt állapotban vitte a mentő, a kórházban meghalt a demens egri sértett

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége a vád S. Sz. ellen, akinek az ügyét hétfőn, január 15-én tárgyalja az Egri Járásbíróság.

Sike Sándor

Az Egri Járási Ügyészség vádiratában egyebek között azt rögzíti, hogy az elhunyt sértett egyedül élt, ezért megállapodást kötött egy szociális intézménnyel „szociális segítésre”. A megállapodó, középsúlyos demenciában szenvedő, önellátásra képtelen idős ember személyi gondozását a szolgálattal munkaviszonyban lévő vádlott végezte.

S. Sz. 2020. évben több alkalommal jelezte munkáltatójának – a sértett fiának –, hogy felmenője 24 órás felügyeletre és gondozásra szorul, intézeti elhelyezésére azonban mégsem került sor.

A sértett később kórosan lesoványodott, testén sebek alakultak ki, illetve kihűlt. Mentők szállították kórházba, azonban kórházi kezelés ellenére elhunyt. Halálát a súlyos érelmeszesedés mellett kialakult előrehaladott testi leromlásos állapot és kihűlés miatt szövődményként fellépett tüdőgyulladás okozta.

A vádirat megállapítása szerint a terhelt szabályszegésével okozati összefüggésben következett be a sértett elhalálozása. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában