Felkarollak

2024.04.10. 19:53

Áldozatsegítő program indul Egerben

Az eddiginél is szorosabbra fűzi kapcsolatát az Egri Áldozatsegítő Központ és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Áldozatsegítő közös programjukat, a Felkarollak néven indítják el. Erről szerdán egy sajtóbeszélgetésen számoltak be.

Guti Rita

 Dr. Berndt-Iványi Judit, a Heves vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője dr. Kormos Kinga társaságában beszélt az áprilisban útjára induló programról. Az Egri Áldozatsegítő Központ koordinátora, Kormos Kinga beszélt a központ elmúlt két évéről. Arról, hogy egyre több áldozattá vált ember keresi őket az egri Rákóczi Ferenc utcai irodában, a garzonház földszintjén. Elsősorban netes csalás miatt pórul járt emberek, lopás érintettjei, illetve kapcsolati erőszakot elszenvedők fordultak hozzájuk.  

Áldozatsegítő programban működnek együtt. Kormos Kinga(balról) és Berndt-Iványi Judit.
Áldozatsegítő programban működnek együtt. Kormos Kinga(balról) és Berndt-Iványi Judit.
Forrás:  Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Szoros kapcsolatban állunk a vármegyei rendőr-főkapitánysággal, elsősorban náluk, tőlük értesülnek a klienseink a nálunk hozzáférhető jogi, vagy éppen pszichológiai segítségről, illetve arról is, hogy nehéz helyzetükben anyagi támogatást is kaphatnak – fogalmazott Kormos Kinga. Megtudtuk tőle, hogy a vármegyében egyedüliként elérhető áldozatsegítő központ pszichológusának leterheltsége jól mutatja, milyen nagy szükség van a munkájukra. Pszichológusuk heti egy napot tölt az irodában, ahol már hetekre előre be van táblázva minden perce.

– Még szorosabbra fűzzük együttműködésünket az áldozatsegítő központtal – mutatott rá dr. Berndt-Iványi Judit, aki a most induló Felkarollak programot is bemutatta. Elmondta, előadásokkal, tájékoztatókkal próbálják még hatékonyabbá tenni az áldozattá válás megelőzését, illetve informálni az embereket arról, hogyan kérhetnek segítséget, ha mégis megtörténik a baj. 

Kiderült, havonta egyszer közös fogadónapot tartanak ezentúl. Az első ilyen alkalom április 19-én délelőtt 10 órától 12 óráig lesz az Egri Áldozatsegítő Központban. 

 

Áldozatsegítő központ 2 éve működik Egerben

Az Egri Áldozatsegítő Központ 2 éve, 2022. tavaszán nyitott meg kapuit. Az Áldozatsegítő Központokban:
• személyre szabott és helyzethez illeszkedő teljes körű tájékoztatást;
• érzelmi segítséget, az áldozat igénye szerint pszichológus szakember közreműködésével a
külön erre a célra kialakított, biztonságot adó patrónus szobában;
• problémamegoldó szervhez történő áldozatirányítást,
• érdekeik érvényesítésének elősegítését érhetik el az oda fordulók.

VAN SEGÍTSÉG! 0 -24 órás ingyenesen hívható áldozatsegítő vonal: 06 80 225 225  

Az Egri Áldozatsegítő Központ elérhetőségei:

Cím: 3300 Eger, II. Rákóczi Ferenc utca 10.
Telefon: +36 (30) 3752176
E-mail: [email protected]
Nyitvatartás:
Hétfőtől-Csütörtökig: 08:00-17:00
Péntek: 08:00-14:00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában