Baleset

2024.04.25. 15:26

Felmászott a vagonra, megcsapta az áram az egri rendezőnél a fiatalt – Frissítve

Mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

Molnár Helga

Frissítés:

- Ma délután negyed háromkor Eger-Rendező állomáson egy fiatal szenvedett áramütést, amikor felmászott egy tartálykocsira és megközelítette a felsővezetéket. A baleset üzemi területen történt, ahova civileknek szigorúan tilos a belépés - válaszolta portálunk érdeklődésére a MÁV Kommunikációs Igazgatósága. 

Hangsúlyozták, hogy a villamos felsővezetéknek már a megközelítése is életveszélyes! 2 méteres távolságon belül akár halálos áramütést is okozhat. A felsővezeték, illetve a felsővezeték-hálózat más részeinek (oszlopok, kapcsolók) érintése is életveszélyes.

Az ilyen elektromos berendezéseken, velük összefüggő szerkezeteken, teherkocsikon nemzetközi jelölések is láthatóak a magyar feliraton kívül: az elektromos nagyfeszültségre utaló villám, és a „25 kV” feszültségi érték egyértelmű feltüntetése. Ezek a jelölések az egri rendező pályaudvaron is jól láthatók a kocsikon és a felsővezetéki oszlopokon is - hívta fel a figyelmet a MÁV.

Hozzátették, a vasúti közlekedés során az utasok kizárólag az utasforgalom részére kijelölt területeken tartózkodhatnak, amelyeket például a vonatjegy megvásárlásához, a várakozáshoz, a vonatra szálláshoz vagy az utazáshoz használhatnak.

Évente többen szenvednek súlyos égési sérüléseket, amikor vasútüzemi területen illegálisan felmásznak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára, és áramütést szenvednek. Sajnos időnként az izgalmas elfoglaltságnak tűnő szelfikészítés a vonat tetején halállal járhat. A szörnyű balesetekben jellemzően fiatalkorúak, gyermekek érintettek - fogalmaztak.

Az egri vasútállomáson tavaly is történt egy hasonló baleset.

Korábban írtuk:

16.20

Az Agria TV információi szerint három végzős középiskolás fotókat akart készíteni magukról, a vagonokkal a háttérben. Egyikük hirtelen elhatározásból bele akart nézni az ott álló vagonba. Felmászott és nagyfeszültség megrázta, majd leesett a szerelvényről. Társai azonnal segítséget hívtak, a diszpécserrel egyeztettek, mit csináljanak. A fiúk – akiket nagyon megrendített az eset – kamerán kívül elmondták: amikor barátjukhoz mentek, ő eszméleténél volt, beszéltek is vele.

Vagonokra másztak fel a fiatalok Egerben.
Vagonokra másztak fel a fiatalok Egerben.
Forrás: Agratv/Ládi László

A megérkező tűzoltók hozták ki a sérültet, átadták a mentőknek, akik helikopterrel a Honvéd kórházba szállították.

Korábban írtuk:

Információink szerint Egerben, a rendező állomásnál egy 19 éves fiatal felmászott egy vasúti vagonra és baleset érte csütörtök délután 3 óra körül.

Arról is értesültünk, hogy mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

Mentőhelikopter érkezett a helyszínre
Mentőhelikopter érkezett a helyszínre
Forrás: Ládi László/Heves Megyei Hírlap

Megkerestük a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, kérdésünkre Lázár Levente, vármegyei rendőrségi sajtóreferens elmondta, rendőrség a helyszínen vizsgálja az eset körülményeit. Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette, az egri hivatásos tűzoltók a sérült mozgatásában segítettek a mentőknek. Az Agria Tv információi szerint, a fiatalt életveszélyes állapotban szállították el a helyszínről.

Kerestük a MÁV-ot is, ha kapunk választ, frissítjük cikkünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában