Ítéletet mondtak

2024.05.27. 09:53

Meztelenül rohangált Egerben, közmunkára ítélték a drogos férfit

Megszületett az ítélet annak a férfinak az ügyében, aki tavaly év elején az egri belvárosban megharapott egy nőt, miután egy kávézó légkondijával babrált. Mindezt anyaszült meztelenül hajotta végre, így sétált végig az utcákon a kávézóig.

Heol.hu

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 28 éves fiatalemberrel szemben, aki meztelenül sétált Egerben, közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A meztelen férfitól levett vér-, és vizeletmintát tartalmazó doboz
A meztelen férfitól levett vér-, és vizeletmintát tartalmazó doboz
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Mint elmondta, az elkövető a nyomozás során, a gyanúsítotti kihallgatásakor elmondta, hogy tavaly január 6-án Egerben tartózkodott a szüleinél, ahol nagy mennyiségben tömény szeszt ivott. Nem vallotta be, hogy drogot is fogyasztott, de azt a későbbi laboratóriumi vizsgálatok igazolták. Vallomása szerint mindezek hatására másnap, január 7-én reggel úgy érezte, hogy „valami zúg a lábán”, amitől meg akart szabadulni, ezért meztelenre vetkőzött. Mivel az érzés továbbra is tartott, gondolta lejárja, és elindult a városba.

Meztelenül sétált egy kávézóba

A tényállást innentől az ügyészi vádirat tartalmazza. E szerint a terhelt a Verőszala városrészből ruha nélkül, gyalogosan elsétált egy turisták által gyakran látogatott belvárosi utcába, ahol bement egy kávézóba. Itt játszani kezdett a légcserélő berendezés bejárat melletti kapcsolójával, majd – miután ezzel felhagyott – pőrén a pult mögé lépett, és ott átölelte a tiltakozó felszolgálót, akit csak a kollégái és a vendégek tudtak megvédeni a további atrocitástól. A kialakult dulakodás során a vádlott megharapta az egyik dolgozó kézfejét, továbbá beleharapott a csizmájába is.

Végül a kiérkező mentősök a helyi kórház pszichiátriai és addiktológiai osztályra szállították a támadót, aki ellen ezután nem csak büntetőeljárás, de a drogfogyasztás miatt szabálysértési eljárás is indult.

Az ügyészség a vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában