füzesabony

2017.07.19. 17:32

A gasztronómiában is otthonosan mozognak

A városban és a környékén lévő településeken jól tudják, hogy ahol felbukkannak a füzesabonyi kertbarátok, ott bizony fel kell kötni a nadrágot.

B. K.

– A gasztronómiai rendezvényekről sohasem térünk haza oklevél, serleg vagy ajándék nélkül – sorolja kérdésünkre Nagy László, a kertbarátkör elnöke az elismeréseket.

Januárban egy napon két rendezvényen bizonyítottak. A csapat egyik fele ugyanis Füzesabonyban a városi rendezvényen éppen kolbászt töltött, míg a másik fele az I. Cserépfalui Forralt Boros Disznótoros Gasztro-Partyn vett részt. Mindkét társaság öregbítette Füzesabony hírnevét.

A Cserépfalun dolgozók a ­házi szalonnák versenye kategóriá­ban első helyezést, a hagymás vér készítése kategóriában különdíjat kaptak. Az otthon maradtak is remekeltek, a kolbásztöltő versenyen különdíjjal jutalmazta a zsűri a kolbászukat. Ki se pihenték a fáradalmakat, máris készülődtek a bogácsi VI. Falusi Kamramustra, Kocsonyafőző és Házi Réteskészítő Versenyre, amelyen produktumukkal különdíjat érdemeltek ki, a kamrájukat pedig első helyezéssel jutalmazták.

A zsűri a vándorserleget is nekik ítélte. A füzesabonyi retró majálison ismét tűzhely mellé sorakozott fel a főzőcsapat. Tárcsán készült pácolt mustáros tarja petrezselymes burgonyával, párolt káposztával volt a menü, amely második helyezést ért el.Júniusban a IV. Bükkalja Mustra Főzőversenyen Bogácson csaknem harminc csapat versenyzett. Szinte mindegyik legalább kétféle ételt készített. A sok-sok ízletes étek közül végül is a zsűri az igen értékes második díjat nekik ítélte oda.

B. K.

Címkék#Kertelünk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában