heves megye

2017.07.17. 12:34

Megtudhatja: mikor, kiket és hol ellenőriz a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján (nav.gov.hu) az „ADÓtraffipax” rovatban minden héten előzetesen közzéteszi a tervezett ellenőrzéseket.

HEOL

Fotó: Shutterstock

A rovatban hetente elérhetők a Heves megyei operatív ellenőrzések tervezett helyszínei is – tájékoztatta a Heolt dr. Paskujné Pifkó Mónika, a Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense, aki kiemelte: a cél nem a büntetés, hanem az, hogy mindenki betartsa az előírásokat. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Megtudtuk: az úgynevezett „ADÓtraffipax” nem más, mint egy interneten elérhető hírlevél arról, hogy a NAV mikor, kiket és hol ellenőriz. A kimutatás folyamatosan frissül. Érdemes tehát rendszeresen böngészni a NAV internetes oldalát. A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 29. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

július 17. (hétfő):

Füzesabony, Dormánd

július 18. (kedd):

Gyöngyös, Nagyréde

július 19. (szerda):

Egerszalók, Demjén

július 20. (csütörtök):

Parádfürdő, Parádsasvár

július 21. (péntek):

Eger, Szarvaskő

A szakemberek az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában