tenk

2017.08.18. 15:41

Bővítenék a falu óvodáját

Hatvanmillió forintra pályáztak, bíznak a pozitív elbírálásban.

SZ. E.

Többféle munkába is belekezdtek a nyáron a településen, a közmunkások a mezőgazdasági feladatokon túl értéket is teremtenek. A Csicsergő Óvoda környékén eddig nem volt aszfaltozott út, így télen-nyáron ki voltak téve az időjárás viszontagságainak a helyi gyermekek és szüleik az intézménybe való eljutáskor. Ezt megelégelve, az önkormányzatnál úgy döntöttek, hogy a közmunkaprogram segítségével térköveket raknak le az útszakaszon. Szopkó Tamás polgármestertől megtudtuk: a munkát júniusban kezdték el az alapozással, és szeptemberre teljesen elkészül a szakasz, nemcsak az ovisok, hanem a környéken lakók nagy örömére is. Ezenkívül az óvoda kerítését készítik, és sövényt is ültettek.

Készül a térkövezés a tenki óvoda körül Fotó: Korsós Viktor

A település vezetője elmondta: a napokban nyújtották be a pályázatot az óvoda bővítésére, és nagyon elégedettek a tervekkel is. A régi Gyulai-kastélyt ugyanis meghagynák, és egy folyosó vezetne el az új épületrészhez, ahol egy csoportszobát, tornaszobát és egy nevelői helyiséget alakítanának ki. Erre a munkára hatvanmillió forintot szánnak.

SZ. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában