detk

2017.08.11. 14:33

Bővült, korszerűsödött a könyvtár

Méltó lett a névadóhoz a megújult intézmény.

K. B.

Tágasabb, modernebb lett az olvasói tér Fotó: beküldött

Hosszú ideig megfelelő szinten szolgálta a községi igényeket az 1970-ben a művelődési házhoz hozzáépített könyvtár, de most már szükségessé vált a felújítása – mondta el Pelle Sándor polgármester a Heol kérdésére. – Korábban a könyvtár rovására, a művelődési házat fejlesztettük – folytatta –, s nagyobb területet vettünk el a bibliotékától. Az intézmény fejlődése – ami szépen elindult – már nem biztosította annak a könyvanyagnak a méltó elhelyezését, ami most már a községi könyvtár rendelkezésére áll.

A húszezer kötetes községi könyvtárban különböző hírlapok és periodikák olyan mennyiségben és minőségben állnak rendelkezésre, hogy például a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár is hozzájuk fordul segítségért.

Tágasabb, modernebb lett az olvasói tér Fotó: beküldött

Megújult a gyermekkönyvtári, az olvasói, hírlapolvasói rész, minden, ami a könyvtárban eddig szűkös volt. Ablakokat, ajtókat cseréltek, új külsőt kapott az épület, kívül-­belül megújult a 47 éves intézmény. A polgármester szavai szerint a könyvtár most már méltó a névadó Wass Alberthez.

K. B.

Címkék#Detk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában