FELDEBRŐ

2017.08.17. 20:00

Gabi és Anita nélkül nem lett volna tábor

Gál Gabriella és Nagy Anita kulturális közfoglalkoztatottak, s szép példáját mutatták annak, hogy a közfoglalkoztatás ideje alatt milyen hasznos munkát lehet végezni.

J. H.

Gabi és Anita a mindennapi munkájuk mellett heteken át készültek: gyűjtötték a dobozokat, ragasztották, festették a kastélyt, készítették a sziklafalat, erdőt, fát, a kis kártyákat, mindegyiket esztétikusan. Mindezt a helyi könyvtári táborra készítették, amit nemrégiben tartottak a településen. A tábor napjai alatt mindig volt kézműves foglalkozás is, melyekhez szintén gyűjtötték a PET-palackot és egyéb kellékeket.

– Mindent saját munkával oldottak meg, hogy a tábor színvonalas lebonyolításához szükséges eszközök minél kevesebbe kerüljenek – mesélte róluk Vadásziné Varga Éva művelődésszervező, könyvtáros.

– Készítették a koronát, varrták a tarisznyát, keresték a témához illő mesét, verset, zenét, készítettek zeneszerszámokat, madarakat vágtak ki kartonból – felsorolni se tudom mi mindent még. Komoly, közös munkájukban összhangban volt minden. Sokat játszottak, tanultak a gyerekek, s remekül érezték magukat – emlékezett vissza a könyvtáros. Hozzátette: Gabit és Anitát alig kellett instruálni a munkában.

– Átnéztem a kész forgatókönyveket, s részt vettem a foglalkozásokon is, de szinte csak előző nap kaptam meg a feladatomat. Önállóan, ügyesen dolgoztak. Láttam már több ilyen jellegű foglalkozást, de az ő munkájuk kiemelendő. Én mindig az igényességre ösztönzöm őket, Gabi és Anita pedig erre fogékony, s nagyon lelkes – hangsúlyozta Vadásziné.

J. H.

Címkék#Feldebrő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában