verpelét

2017.08.09. 16:54

A kocsijában fulladt horgásztóba egy idős férfi

Autójával – eddig ismeretlen körülmények között – egy átadás előtt álló horgásztóba került egy 85 esztendős verpeléti férfi, K. József és megfulladt.

Sike Sándor

A halálhír gyorsan terjedt a városkában, s akikkel beszéltünk sajnálkoztak és nem értették mi történhetett, hogyan hajtott vízbe Suzukijával Józsi bácsi.

Egy a helyi tóba fulladt autósról szóló első információk alapján munkatársaink azonnal a helyszínre siettek. Ekkor annyit lehetett tudni, hogy a városka horgásztavába hajtott egy jármű, amelynek a vezetője megfulladt. A nyári horgász idillnek megfelelő csendes arcát mutató vízparton aztán hamar felvilágosították eltévedt kollégánkat az ott pecázók: valóban történt valami, de a város másik szélén, egy másik tónál. Itt csupán azért tudtak a halálesetről, mert az önkéntes tűzoltók tőlük kérték el a csónakot a mentéshez.

Az autó már a parton. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit Fotó: Berán Dániel

Útban a bányató felé találkoztunk össze Szucsik Jánossal, a megyei polgárőr szervezet elnökhelyettesével, aki segítette a helyismerettel nem rendelkező kollégánkat, hogy eljusson az eldugott helyre. Tőle tudtuk meg, hogy mind a megyei rendőr-főkapitányság, mind az egri kapitányság munkatársai, közöttük bűnügyi technikusok is a helyszínen vannak. A földúton zötykölődve utolérte a hírlaposok autóját egy másik kocsi, amelynek vezetője türelmetlenül sürgette a gyorsabb haladást, azt kiáltva igen hangosan: „Hajtsatok gyorsabban, az apám van ott!”

Odaérve valóban egy halálesetnél helyszínelő rendőröket találtunk. A parton ekkor többnyire csak olyan emberek voltak, akinek teendője is volt: rendőrök, akik a szemlét folytatták, a sajtó munkatársai, illetve két-három hozzátartozó. A mentést végző, sötétkék Suzukit már partra vontató tűzoltók már elhagyták a tópartot.

A Verpeléti Horgász Egyesület elnökét, Hadobás Zsoltot reggel kilenc óra után értesítették arról, hogy hatósági tanúnak kérik fel – tudtuk meg tőle. Kora reggeltől kint foglalatoskodtak néhányan az egyesületből a vízparton mert van tennivaló, mielőtt hivatalosan is átadhatnák a horgászoknak a művelésből kivont bányatavat.

Ők ketten többet tudhatnak K. József haláláról

A vízparton beszéltünk Verpelét egyik mezőőrével, Szigili Dénessel, akitől megtudtuk: szerdán szolgálatban volt, telefonon kapta az értesítést, hogy egy jármű van a tóban. Három perc ha beletellett, mire odaért. A kocsinak még járt a szélvédőtörlő lapátja, ebből feltételezte, hogy akár ember is lehet benne. Volt is. Az ajtót azért tudta kinyitni, mert az utastér ekkorra már meg volt telve vízzel. Kiemelte az idős ember testét a Suzukiból, a parton pedig megkezdte az újraélesztést. Ez azonban sajnos nem vezetett eredményre. A déli órákban érkezett a helyszínre egy idős férfi, aki jól ismerte az áldozatot. Azt mondta munkatársunknak, hogy öngyilkos biztosan nem lehetett. Egy hónapja viszont a kórház előtt, amikor a feleségét volt látogatni, agyvérzés miatt rosszul lett a kocsiban. Járókelők vették észre, hogy a kormányra borulva vár. Akkor maga is a Markhotba került. Lehet, hogy most is ilyesmi történhetett vele. De hogy mit keresett itt a tónál, azt nem tudni.

Sike Sándor

Címkék#Verpelét

Ezek is érdekelhetik