mezőtárkány, mezőszemere

2017.09.27. 16:11

Hagyományos ételeket zsűrizhettek

Tánc, zene, népviselet, gasztronómia: őrzik hagyományainkat.

J. H.

Mezőtárkányiak, mezőszemereiek zsűriztek Fotó: Hidegföldi István

Mezőtárkányból, Mezőszemeréről és Kalocsáról is kaptak meghívást a Séfek séfe című TV2-s műsorba, hogy zsűrizzék azt a három csapatot, melyek tagjai három hagyományos ételt készítettek, lecsót, rakott krumplit és a csirkepörköltet, új köntösben.

– Igyekszünk a táncon, a népviseleteken és a zenén kívül a régi, hagyományos ízeket is megőrizni különböző főzések alkalmával, amikor versenyekre megyünk, vagy éppen rendezvényekre hívnak bennünket. A régi ízek őrzése könnyen rutinná tud válni bárki számára, hiszen ezeket nagyon sok ember az édesanyjától, a nagymamájától tanulta, akik az ő szüleiktől, nagyszüleiktől sajátították el – írták a közösségi oldalukon a mezőtárkányiak.

Elárulták, hogy a forgatáson nagyon jól érezték magukat, Ördög Nóri, a műsor vezetője és a stáb többi tagja is nagyon kedves volt velük.

Mezőtárkányiak, mezőszemereiek zsűriztek Fotó: Hidegföldi István

– Köszönjük szépen a lehetőséget a televízió munkatársainak, hogy ott lehettünk és azt a megtisztelő feladatot kaptuk, hogy mi dönthettük el, melyik volt a legfinomabb étel – írták.

J. H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában