adács

2017.10.17. 13:33

Amatőr színjátszókkal népesül be a falu

A Zéta Kulturális Egyesület szervezésében idén is megrendezik a településen az Országos Falusi Színjátszó Találkozót­.

H.É.

Az adácsi művelődési ház igazgatója, Szekes János szavai szerint nagy hagyományai vannak az összejövetelnek, ez a huszonegyedik a sorban és a kilencedik Kárpát-medencei színjátszó találkozó. Elmondta azt is, ide elsődlegesen azon magyar nyelven játszó amatőr színjátszó csoportok jönnek egész Kárpát-medencéből, ahol aktívan működnek és – elsősorban falvak, községek lakosságának, közönségének – játszanak az amatőr művészek. A napokban zárult le a jelentkezés.

Több visszatérő csapatot is várnak. Rangos zsűri figyeli a produkciókat és műhelybeszélgetéseken, foglalkozásokon lehetőség nyílik konkrét szakmai kérdések gyakorlati megoldására is. A találkozót november 17. és 19. közt rendezik.

Tizenegy csapat

Összesen tizenegy társulat lép fel: Rózsaszínház (Gelle, Szlovákia), Rába(p)art Társulat (Ikervár), Tóalmási Titánok Színjátszókör (Tóalmás), Alig Színpad (Veszprém), Fortuna Együttes (Jászfényszaru), Nánai Színjátszó Csoport (Nána), Mura Színjátszók (Murakeresztúr), Szivárvány Színház (Csenger), Berényi Színjátékos Társaság (Jászberény), Jászsági Hagyományőrző Egylet ( Jászberény), Veritas Színpad (Adács).

H. É.

Címkék#Adács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában