átány

2017.10.01. 13:45

Bemutatták Átány értékeit

A helyi értékeknek szenteltek egy napot a településen, az első alkalommal megrendezett Hagyományőrző Napon, szombaton.

Berecz R.

Gönczi Mihály, Átány polgármestere (jobb oldalon) a főzőverseny egyik első helyezettjével Fotó: B, R.

A Dr. Fél Edit Közösségi Térben bemutatták a helyi értéktárat, s egész napos programokkal készültek a szervezők. Főzőversenyt is tartottak, melynek nyolc indulója a szibériai borscstól kezdve, a sparhelten sült bodagon át, széles választékot mutatott be. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, az Átányi Vadásztársaság vaddisznópörköltje, valamint a Téglási Önkormányzat Marcsi mama pörköltje végzett az első helyen.

Ezen kívül keresték Átány sütijét is, e neves címet a pedig a Füzesabonyi Kertbarátok Köre Havas háztető nevű édessége kapta, megelőzve ezzel egyebek mellett a hókiflit, a Falat bársonyt és a csörögét.

Gönczi Mihály, Átány polgármestere (jobb oldalon) a főzőverseny egyik első helyezettjével Fotó: B, R.

A település polgármestere a helyi iskola udvarán arról szólt, a falu lakói büszkék lehetnek az elődök által rájuk hagyott értékekre, s ezek megőrzésének fontosságára hívta fel a figyelmet. Az esemény vendége volt Tóth Éva, Hevesvezekény, illetve Czibere Béla, Téglás polgármestere is.

Berecz R.

Címkék#Átány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában