gyöngyös

2017.10.20. 17:00

Szobrot avattak a bíboros emlékére Gyöngyösön

Koszorúzással és szenteléssel avatták fel Mindszenty József bíboros bronzszobrát a gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarán pénteken.

Hliva Éva

A gyerekek nagyszabású ünnepséggel készültek erre a napra Fotó: Czímer Tamás

Az 1956-os Emlékbizottság által kiírt Büszkeségpont-pályázaton az intézmény mintegy ötmillió forintból valósította meg az emlékhelyet – ismertette az előzményeket Lipkovics Gábor, az intézmény vezetője.

– Iskolánk nemcsak egy szoborral, hanem egy méltó emlékhellyel gazdagodott – fogalmazott. Szavai szerint a gyerekeknek szüksége van példaképekre, Mindszenty József pedig olyan személyiség volt, aki több területen is kiemelkedett példaértékű munkásságával, életével. A mementó Juha Richárd debreceni szobrászművész keze munkáját dicséri – fűzte hozzá.

A gyerekek nagyszabású ünnepséggel készültek erre a napra Fotó: Czímer Tamás

Mándi Zoltán plébános szentelte fel a szobrot a város és az iskola vezetősége pedig koszorúzással avatta fel az emlékművet. A gyerekek nagyszabású ünnepséggel készültek erre a napra, nemcsak 1956-os eseményekről emlékeztek meg méltóképpen, hanem a bíboros életéből is felvillantottak néhány fontosabb állomást.

Hliva Éva

Címkék#gyöngyös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában