APC

2017.11.29. 17:04

Nógrád megyéhez csatlakozik a nemrég elkészült útszakasz

Ilyentájt többen felteszik a kérdést: miért késő ősszel épülnek egyes útszakaszok?

T. O.

A válasz az: mert ilyenkor lehet sort keríteni a maradványpénzek felhasználására, amiből ez a csaknem három kilométeres rész is elkészült – jelentette ki Szabó Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: mindez kedvezően befolyásolta a munkamenetet, amit eredetileg jövő tavaszra ütemeztek.

Az Apcot a Nógrád megyei Jobbágyival összekötő, a Mátraalja lankái alatt futó nyomvonal félszáz éve még a régi 21-es út része volt, később helyközi közlekedésre használták, ám azóta is fontos eleme a környék vérkeringésének. Erre utal, hogy az átadáson megjelent Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is.

A Nógrád megyei szakaszt már korábban újraaszfaltozták, a megyénkbeli sávokkal pedig – részben uniós, részben állami forrásból – néhány nap alatt végeztek. Mint megtudtuk, már döntés született arról is, hogy a községet Rózsaszentmártonnal összekötő út is hamarosan megújul.

Címkék#Apc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában