Verpelét

2018.01.04. 13:10

Rendszeresen ellenőrzik a szennyvízhálózatot

Szippantós autót vezényeltek a városba arra az esetre, ha ismét a tavaly télihez hasonló probléma alakulna ki – tudtuk meg Farkas Sándortól.

Süli K.

A település polgármestere elmondta, a szolgáltatást végző Északmagyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt. több, a hibaelhárításhoz szükséges eszközt is telepített, s a cég ­szakemberei rendszeresen ellenőrzik a szennyvízhálózatot, hogy ha probléma adódik, azonnal közbe tudjanak lépni.

Verpeléten az előző télen ­komoly gondot okozott, hogy a téli fagyokat egyre nehezebben viselte a rendszer, előfordult, hogy a tartályok megteltek.

– A problémát csak a szennyvízhálózat teljes felújításával lehetne orvosolni. Ez közel milliárdos összeg lenne, ami sem az ÉRV Zrt.-nek, sem a városnak nem áll rendelkezésére. Az említett intézkedésekkel próbáljuk orvosolni a helyzetet, és reménykedünk, hogy mielőbb kijön majd egy pályázat, amiből képesek leszünk finanszírozni a szennyvízhálózat rendbetételét – fejtette ki Farkas Sándor.

Címkék#Verpelét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában