poroszló

2018.01.10. 16:37

Ökocentrum: az egymilliomodik látogatón is túl

Nonprofit társaságként úgy működhetnek fenntartható módon, ha mind több vendég érkezik.

S. S.

Nem maradtak el tavaly sem a látogatók Fotó: Berán Dániel

Ötödik teljes évét zárta tavaly a Tisza-tavi Ökocentrum. Ennek apropóján Kiss Jánost kérdeztük az eredményekről. Az ügyvezető igazgató szerint nyugodtan nevezhetjük történelminek a 2017-es évet, hiszen tavaly belépett hozzájuk az egymilliomodik látogató. Az elmúlt évben kevés híján 210 ezer vendég érkezett az ökocentrumba, így az egyik legjobb esztendejükről van szó.

Nem maradtak el tavaly sem a látogatók Fotó: Berán Dániel

– Újdonságaink közé tartozott a magyar óriásnyúl-bemutató megépítése – ­sorolta az igazgató. – Befejeződött a szitakötőház madárröpdévé alakítása, modern interaktív eszközökkel, infóterminálokkal gazdagítottuk a természeti ismeretek átadásának, bemutatásának módszereit, de sikerült megújítanunk a halászskanzen területét is.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a nagy látogatottságú főszezont követően milyen programokat kínáltak. Megtudtuk, hogy itt tartották Poroszló Mikulás- és karácsonyi ünnepségét. December ­16-án megrendezték az immár hagyományos adventi gyermeksakkversenyt. A korábbi évekhez hasonlóan sok látogatójuk volt a két ünnep közötti időszakban, ilyenkor az év végi pihenésüket a térségben töltő vendégek előszeretettel keresik fel az ökocentrumot.

– Január első három hetében zárva tartunk – közölte az ügyvezető igazgató. – Festünk, takarítunk, karbantartást végzünk, igyekszünk ­megújulva, megszépülve várni az új év első vendégeit a január 20-i nyitáskor. Ebben az időszakban készülünk fel az év kihívásaira: elkészítjük a település 2018. évi rendezvénynaptárát, a társaság idei üzleti és marketingtervét, számba vesszük mindazokat a teendőket, amik ránk hárulnak.

Miért fontos?

A látogatószám azért a legfőbb értékmérő, mert az ökocentrumot működtető önkormányzati tulajdonú nonprofit közhasznú gazdasági társaság továbbra is külső támogatás nélkül, önfenntartóan működik. Ez csak akkor lehet, ha kellő számú belépőjegyet tudnak értékesíteni. Az igazgató szerint az uniós program tervezésekor a szakemberek jól számoltak, körülbelül ilyen nagyságrendű forgalom szükséges a létesítmény gazdaságos működtetéséhez.

 

Címkék#Poroszló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában