Egerszalók

2018.02.18. 17:57

Hagyományos disznóvágással indították a turisztikai szezont

Helyben készített hurkát, kolbászt, töltött káposztát és sült vért is kóstolhattak azok, akik szombaton ellátogattak az egerszalóki Boros-Torosra.

Süli K.

Már kora reggeltől várták a vendégeket, akiket házi pálinkával, majd finomabbnál finomabb ételekkel kínáltak a helyiek. Az eseményen bárki bepillantást nyerhetett egy hagyományos falusi disznóvágás hangulatába, valamint abba, hogyan is készülnek a legjobb disznótoros fogások. Bemutatták, hogyan kell megfelelően előkészíteni a disznót, majd gyorsan fel is dolgozták, reggelire sült vért lehetett fogyasztani, ebédre orjalevest és töltött káposztát, estére pedig megtöltötték a hurkát és a kolbászt is, és természetesen ínycsiklandó házi sütemények és kiváló helyi borok kóstolására is volt lehetőség.

De nem csak az ételekről, italokról szólt a nap, lehetett túrázni, kézműves termékeket vásárolni, és bárki kipróbálhatta magát a fogások elkészítésében is. A nap végén élő zenés bálba várták a látogatókat, ahonnan a szerencsésebbek értékes tombola nyereményekkel térhettek haza.

Címkék#Egerszalók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában