Erdőtelek

2018.03.25. 12:02

Eszterházy püspökről szólt az igazgató

Megtartották a havonta esedékes Keresztény Erdőtelki Esték nevű programsorozat soron ­következő előadását a napokban a ­helyi könyvtárban.

Berecz R.

A plébános virággal köszönte meg az előadást Beküldött fotó

Dr. Lengyel Gyula erdőtelki­ plébános portálunknak arról szólt, a legutóbbi alkalmon dr. Löffler Erzsébet, az egri Érseki Vagyonkezelő Központ Könyvtár, Levéltár és Múzeum igazgatója volt a vendégük. A közművelődés, közgyűjtemény területén ­dolgozó szakember gróf Eszterházy Károly egri püspök életét és munkásságát mutatta be a megjelenteknek. A plébános arról szólt, a projektoros előadáson sok új ismerettel gazdagodtak a résztvevők.

Megtudhatták, milyen sokat köszönhetnek az egriek és a főegyházmegye a püspöknek. Ezek között említette a ­Líceum épületét, a csillagvizsgálót, s a jelenlegi érseki palota szárnyainak bővítését. Nagy művészetpártoló révén sokat tevékenykedett kulturális területen is. Felidézte, az igazgató arról is szólt, kevesen tudják, de a püspök tervei között volt egy új székesegyház megépítése is, melyre azonban halála miatt már nem volt lehetősége.

A plébános virággal köszönte meg az előadást Beküldött fotó

Dr. Lengyel Gyula ­elmondta még, következő programjuk vendége Bérczessy András, a Szent István Rádió és Televízió főszerkesztő-igazgatója lesz, aki egyebek között kitűzött céljaikról, s az általa vezetett médiumok működéséről beszél majd április­ 16-án.

Címkék#Erdőtelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában