Füzesabony

2018.03.26. 20:51

Semjén Zsolt: a választás tétje a nemzet megmaradása magyarnak

A miniszterelnök helyettes és a térség országgyűlési képviselője a keresztény Európát is félti.

S. S.

– Az országgyűlési választás tétje április 8-án rendkívül nagy, nem kevesebb, mint hogy megmarad-e a nemzetünk és megmarad-e az országunk magyarnak. De összeurópai tétje is van ennek a választásnak, a migráció kérdése – ezt mondta Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott hétfőn, a városi házasságkötő teremben rendezett választási fórumon. A fideszes politikus felhívta a figyelmet a NATO-nak arra a számítására, ami azt prognosztizálja, hogy 2020-ig hatvan millióan lesznek úton Európa irányába. A honatya brit, holland, német, belga statisztikai adatokkal támasztotta alá, hogy mi történt, történik azokkal a városokkal, ahol az illegális migránsok korlátok nélkül megtelepedhettek.

Szólt arról is, hogy nemcsak az ország jövője, de itt helyben a város fejlődése is megkérdőjeleződhet az április 8-i választásokat követően. Felsorolta azokat az eredményeket, a több, mint négymilliárd forintos fejlesztési pénzeket, amelyek 2014 októbere óta érkeztek Füzesabonyba. Szerinte ennek eredményeként több évtizedes stagnálás ért véget, és lett valóban fellendülő település Füzesabony.

Az eseményen egyébként számos környékbeli polgármester megjelent, de eljött Eger városvezetője, Habis László, illetve az alpolgármester, Martonné Adler Ildikó is. A vendégeket köszöntő Nagy Csaba, Füzesabony polgármestere is arra figyelmeztetett, hogy a választásnak a további fejlődésük is komoly tétje.

A választási fórumon Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes, jól hallható derültség közepette nem csak a megjelent politikai barátait, hanem az ellenzék megbúvó megfigyelőit, illetőleg a Simicska-médiát, jelesül a Hír TV-t is üdvözölte. A KDNP-s politikus szerint azonban a hazug hírgyárak, minden igyekezetük ellenére sem képesek elleplezni a valóságot.

A miniszterelnök helyettes előadásában magyarázatát adta annak, hogy miért a migráns-problémát állították a kormánypártok a választási programjuk középpontjába. Annál is inkább kérdés ez, mert olyan nagyszerű teljesítményt nyújtott a koalíció, amivel nyugodtan lehetne büszkélkedni. A magyarázat mégis egyszerű: a keresztény Magyarország és Európa léte a tét. Ebben nem lehet hibázni, mert a hiba nem kijavítható. Az elrontott gazdaságpolitikát, vagy bármilyen más hibás kormányzati cselekvést, ha kínkeservesen is, de ki lehetett javítani. De, ha a migránsokat beengedjük, az a hiba nem orvosolható.

 

Címkék#füzesabony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában