sarud

2018.04.09. 14:34

Új utat kapnak a sarudiak

Harmincmillió forintból végzik a rekonstrukciókat.

Berecz R.

Már dolgoznak a kivitelezők az utakon Fotó: Berán Dániel

Elkezdődött a belterü­leti utakat érintő felújítások a faluban, a szakemberek két utat és járdát újítanak meg. A polgármester felidézte, nemrég nyertek el harmincmillió forintot ­önkormányzati tulajdonban lévő útjaik rekonstrukciójára. Ebből az összegből két, tömegközlekedésben is érintett utcájukban végeznek javításokat, mellyel megkönnyíthetik a helyiek közlekedését is.

Tilcsik István arról szólt, az ott közlekedő buszok is sokat rontottak e szakaszok állapotán, több helyen süllyedések alakultak ki. Most azonban a kivitelező cég munkatársai kiegyenlítik, s új aszfalttal terítik az utakat. A Rákóczi úton közel 650 métert, a Táncsicson pedig több mint ­350-et érint a beruházás. A falu­vezető hozzá­tette, ­útfelújításaik során minden alkalommal igyekeznek rövidebb útszakaszokon is javítani, így most a Jókai­ utcán is dolgoznak majd.

Már dolgoznak a kivitelezők az utakon Fotó: Berán Dániel

Tilcsik István elmondta még azt is: a helyközi autóbuszjáratok az aszfaltozási munkák ideje alatt csak a hivatalig közlekednek, ennek időpontját még egyeztetik. A munkálatok várhatóan két hét múlva befejeződnek.

Címkék#Sarud

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában