Budapest, Gyöngyös

2018.05.22. 14:36

Bori Mami: kakastaréj és here volt az idei főfogás

Megszokott a mátraaljai bisztrótól, hogy különleges ételekkel csábítja vendégeit, számos országos rendezvényen mutatja be szűkebb pátriárkánk ízvilágát és ételkombinációival nem kis meglepetéseket okoz.

H. É.

Az idei Gourmet Fesztiválon sem adta alább, igazi ízorgia volt amit kínált a Bori Mami Budapesten. Ez alkalommal hazánk száz legjobb éttermének és séfjeinek a kaviár, gombóc és pezsgő köré kellett illeszteniük a kínált fogásokat.

– 2018-ban, a tavalyi év után ismét a Gourmet Fesztivál legjobb étterme lettünk – árulta el Sándor Béla. A Bori Mami egyik tulajdonosától megtudtuk: emellett a közönség a legjobb ételként a Tanyasi Gombócukat választotta.

„Ismét a Gourmet Fesztivál legjobb étterme lettünk”

– Ez az étel a kakas két legnagyobb erényéből a tarajából és heréjéből készült pörkölt volt, amely mellé került a gombóc, azaz a zsendice, a tejsavóból frissen forralt, orda-szerű tejtermék, amely ezúttal abasári kecsketejből készült. A másik fogás a falusi kaviár volt, amelyet szintén nagyon szeretett a közönség. Itt házi csipetke és éti csiga került a tányérra. A tintahal tintájával begyúrt tésztát tizenhárom helyi asszony saját kezűleg gyúrta és csipkedte, olyan apróra, mintha csak kaviár lenne.

Sándor Béla hozzátette, hogy a desszertjük is nyert. Puliszka fehér csokoládéval, rebarbarás eperkulival, friss eperrel és bodzával készült, amely az Európa legsikeresebb fesztiváljának második helyezését érdemelte ki.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában