Szúcs

2018.05.13. 20:12

Egyed Zsigmond a régi-új polgármester Szúcson

Szoros versenyt hozott a szúcsi időközi polgármester-választás.

T. B.

Szoros versenyt hozott a szúcsi választás Fotó: T. B.

Benkár József jegyző tájékoztatása szerint a 304 szavazásra jogosult közül 171-en adták le voksukat, mindannyian érvényesen. A legtöbb szavazatot Egyed Zsigmond kapta, a korábban 14 évig polgármesteri tisztséget betöltő, s 2015-ben lemondott független jelölt 61 voksot kapott, mindössze hárommal többet, mint a jelenlegi alpolgármester, Elek Sándor. A harmadik helyen Szabó Gábor végzett 43-mal. Balog Józsefné hét, Pintér Gábor Levente 2 szavazatot kapott.

A 2014 őszi rendes önkormányzati választás után már harmadszor tartottak időközi polgármester-választást Szúcson. A 2014-ben megválasztott Egyed Zsigmond lemondása után Kökény Béla lett a polgármester, majd ő is lemondott, s akkor Ország József lett a faluvezető. Idén év elején ő is benyújtotta lemondását, ezért kellett új választást kiírni. Megkérdeztünk néhány helybélit, mit szólnak ahhoz, hogy ismét szólította őket az állampolgári kötelesség.

Szoros versenyt hozott a szúcsi választás Fotó: T. B.

Egy középkorú család tagjai azt mondták, nehéz volt a választás, már nem bíznak annyira senkiben, hiszen csalódtak, de azért elmentek választani. Azt mondták, ez ilyenkor egy kicsit reményt ad, ha jön egy új polgármester, hátha jobb lesz a település élete. Elmondták, Egyed Zsigmondot szerették, volt tehetsége, tudása a polgármesterséghez, s ez szerintük most is megvan benne. Ugyanakkor másik esélyesnek az eddigi alpolgármestert, Elek Sándort látták, róla viszont nem tudták, élesben mennyire válna be. Egyikük elmondta, a nagy embereknek komolyan kellene venniük a vidékfejlesztést, hiszen a régi parasztok is megművelték a nehéz földeket. Aztán a monopóliumok kiszorították a kicsiket, ezen kellene változtatni, foglalkozni kellene a vidékkel. Két fiatal is elment szavazni, megszokták már, hogy el kell menni, nekik nem volt különösebb elvárásuk az új faluvezetőt illetően. Egy fiatalasszonynak viszont igen, ő azt szeretné, hogy legyen a faluban is játszótér, kimenjen az orvos, vagy legalább legyen egy falubusz. Egy idősebb hölgy szerint ilyenkor mindig reménykedik mindenki, hogy jó polgármesterük lesz, aki tud tenni a faluért.

Címkék#Szúcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában