tenk

2018.05.03. 20:27

Eszközök a nevelőszülőknek

Közel hatvan családot vártak átvételre a tenki faluházba.

Berecz R.

Rengeteg játékot is hazavihettek a nevelőszülők Fotó: Márkus Attila

Háztartási kis- és nagy gépeket, fejlesztőjátékokat is kaptak a megyénkben tevékenykedő nevelőszülői hálózat tagjai csütörtökön. Ezek egy részét a faluházban osztották ki. Fülep Mónika, a nevelőszülői hálózat vezetője elmondta, pályázati forrás révén közel ötvenmillió forintból olyan eszközöket tudtak a szülőknek adományozni, melyekre leginkább szükségük volt. Tavaly mérték fel a családoknál az igényeket, így mindenki hasznos eszközökhöz juthatott. Volt, aki szárítógépet, levegőtisztítót vagy épp konyhai robotgépet vihetett haza.

Megtudtuk az eseményen azt is, hogy megyénkben jelenleg 84 nevelőszülői háztartás működik, egy részüknek Egerben már kiosztották az ajándékokat. Tegnap egyebek között Füzesabonyból, Hevesről, Erkről, Pélyről, Szihalomról várták a szülőket, hogy átvegyék csomagjaikat, közel hatvan család érkezett.

Rengeteg játékot is hazavihettek a nevelőszülők Fotó: Márkus Attila

Fülep Mónika arról is beszélt portálunknak, a pályázat részeként csecsemőápolási cikkeket, légzésfigyelőket is kiosztanak később, a hálózati infrastruktúra fejlesztése érdekében továbbá képzéseket is biztosítanak.

Címkék#Tenk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában