Halmajugra

2018.06.21. 18:47

A múlt üzenete a jövőbe mutat

A tanoda a roma gyerekek tanulásáért sokat tesz.

H. É.

Idén is, ahogy immár harmadik esztendeje június 21-én, épp Alajos neve napján emlékeztek a településen az Együtt Halmajugráért Roma Magyar Egyesület alapítójára, Lakatos Alajosra. Az általa létrehozott tanoda előtt számos környékbeli település önkormányzata, civil szervezetek és magánszemélyek gyűltek össze, hogy egy szál virággal, koszorúkkal róják le tiszteletük a romák elismert segítője előtt. Lakatos Alajos, mindenki Lojzi bácsija az egyesület elnökeként számos, a romákat felzárkóztató program kitalálója, elindítója volt, sokat tett a helyi cigány közösségért.

Koszorúzással emlékeztek Fotó: Czímer Tamás

Az Együtt Szebb Jövőért Roma Magyar Egyesület tiszteletbeli elnöke beszédében a roma gyermekek tanulásának fontosságát emelte ki.

– Mindenkiben ott a lehetőség, az esély – kezdte dr. Komáromi István. Nincsenek különbségek, mindannyian el tudjuk érni ugyanazt. A mai magyar társadalomban egyetlen dologgal lehet felemelkedni mégpedig a tudással! A múlt üzenete a tanodával pedig az, hogy tanulni kell és szakmát kell szerezni! – nyomatékosította.

Címkék#halmajugra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában