Aldebrő

2018.06.24. 15:17

Derelyéztek és koccintottak is a fesztiválon

Alapításának évfordulóján az érsek szentelte fel a haranglábat.

S. S.

Három rendezvényt is tartottak a településen a hét végén. Előbb a derelye fesztivált rendezték meg szombaton. A finom étkek mellett a színpadon egymást váltották a fellépők. Este – Nagy Feró közreműködésével – a Magyar Bor és Pezsgő Napja alkalmából tartották meg a közös koccintást. Természetesen az ismert zenész nem csak ezért érkezett a faluba, hanem koncertet is adott az éjszakába nyúló diszkó előtt.

 

Vasárnap ünnepelték a község alapításának 275. évfordulóját. A helyhatóság és a Német Nemzetiségi Önkormányzat közös szervezésében zajló megemlékezésen előbb dr. Ternyák Csaba egri érsek tartott szentmisét, majd ünnepség keretében emlékeztek meg a jubileumról. Ezen részt vett Szabó Róbert, a Heves Megyei Önkormányzat elnöke is. A rendezvényen dr. Nemes Lajos történész, nyugalmazott levéltári igazgató idézte fel a múlt emlékeit, majd az érsek megáldotta az erre az alkalomra Balatoni Tibor által tervezett haranglábat és a Történelmi Emlékparkot.

Címkék#Aldebrő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában