felsőtárkány

2018.06.25. 20:26

Gyerekzsivaj az Imókő üdülőben

Több mint másfél millió forint támogatás jutott az egri táborozóknak.

M. H.

Eger ebben az évben is lehetővé tette az itt élő gyerekeknek a kedvezményes táborozást, így ezen a héten az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola 117 ­diákja múlatja az időt a felsőtárkányi Imókő üdülőben.

Szabó Csilla, az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének munkatársa elmondta, a négyhektáros természetvédelmi területen fekvő tábor április 15-től október 15-ig van nyitva. Tizenegy hétágyas faház, két kőépület, négy tízágyas szoba várja a kikapcsolódásra vágyókat. Kiemelte, folyamatos a renoválás, a tisztasági festésen kívül idén egy faház vizesblokkját újítják fel, valamint a PVC-padlót is cserélik. A munkákat a kőépület tetőfelújításával és az ágyak cseréjével folytatják.

Túráznak, pecáznak, csocsóznak, tollasoznak a táborlakók Fotó: Berán Dániel

Habis László elmondta, az önkormányzat 1,6 millió forinttal segítette az egri iskolások táboroztatását.

– Ez a támogatás 320 diák­ számára nyújt kedvezményes lehetőséget. Most a hunyadisok vették birtokba a területet, de más általános iskolák számára is rendelkezésre áll – fűzte hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában