Felsőtárkány

2018.07.22. 17:26

Fúvószenekarok koncertje a felsőtárkányi tónál

A négy együttes már régóta jó kapcsolatot ápol egymással, szívesen fogadta mindenki a felkérést.

Süli K.

Négy fúvószenekar mutatkozott be hétvégén a községben, az első alkalommal megrendezett Felsőtárkányi Fúvószenekari Találkozón. A rendhagyó tóparti programra sokan voltak kíváncsiak, hiszen a repertoárban minden korosztály talált kedvére valót. Az eseményen a Felsőtárkányi Fúvószenekar, a Gyöngyösi Bányász Kultúráért Alapítvány Fúvószenekara, Mezőkövesd Város Fúvószenekara, valamint a Szihalmi Fúvósok kápráztatták el az érdeklődőket.

– Néhány éve a szihalmi fúvósok rendeztek hasonló találkozót, onnan jött az ötlet, hogy Felsőtárkányban is lehetne egy ilyen rendezvény. Úgy döntöttünk, a búcsút megelőző nap a legmegfelelőbb időpont, ezzel is szerettünk volna színesíteni a község ünnepét – árulta el portálunknak Karnizs Csaba, a Felsőtárkányi Fúvószenekar karmestere, a program főszervezője.

 

A fúvósok először külön-külön mutatkoztak be, majd végül egy közös koncertre is összeállt a négy zenekar. A programot – szintén a tó partján – késő estig tartó bál zárta, vasárnap pedig Magdolna napi búcsúba várták az érdeklődőket, kirakodóvásárral és számos családi programmal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában