Pálosvörösmart

2018.07.31. 11:29

Szentmise a gyermekekért

Nem felejtik, hogy egykor száz pálos atya lakott a településen.

H. É.

Festői környezetben, a Mária parkban tartottak ünnepi ­szabadtéri szentmisét a pálos atyák. E kezdeményezés hagyományteremtő szándékkal indult el néhány éve – tudatta dr. Bene-Sinkó­ Beáta.

A jelen lévő hívek a gyermekekért imádkoztak Fotó: beküldött

– Településünk a Mária út egyik állomása, és egykor a pálos rend egyik történelmi központja is volt – kezdte a polgármester –, hiszen a pálos rend templomát és kolostorát 1334-ig építették itt. Az épület az akkori Magyarországon az egyik legnagyobb lehetett és fénykorában közel száz pálos atya és laikus testvér élhetett itt. Épp’ ezért fontosnak tartjuk, hogy őrizzük a pálosok hagyományát és a parkunk, amelyben többek közt a Remete Szent Pál életét megjelenítő dombormű is megtalálható, méltó helyként szolgál a helyieknek és a zarándokok a lelki feltöltődésére – magyarázta.

Idén a gyermekekért imádkoztak a hívek. Csóka János pálos tartományfőnök, a jelenlévő atyákkal együtt celebrálta a misét, majd Bátor Botond pálos atya homíliát mondott és a szentmise végén a gyerekeket Borsos József pálos atya áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában