Eger

2018.08.16. 09:33

A megyeszékhely lesz a múzsájuk

Hetedik alkalommal ad otthont az Egri Pinceszínház kis-zsinagógai alkotóműhelye ezen a héten az Egri Nemzetközi Alkotó- és Művésztelep ingyenes programjainak.

Sz. K.

A professzionális festőművészekből, s szobrászokból ­álló csapat hétfőn reggel vette birtokba az épületet, ahol az érdeklődők munka közben is láthatják őket mindennap délelőtt tíz és délután öt között. Emellett az ott található munkákból vásárolhatnak is a művészetet kedvelők.

Összművészeti találkozó a nyitónapon: Ráckevei Anna (balról), Bellus Attila, Tatár Gabi színművészek keresték fel munka közben Sebestyén János festőművészt Fotó: Gál Gábor

Szőke Jakab Péter és Ludvig Dániel szakmai iránymutatásai alapján az idei évben is sok tehetséges, s nemzetközileg is ismert festő és alkotó érkezett a megyeszékhelyre. A művésztelep zárásaként az itt készült alkotásokból augusztus 19-én délután öt órakor nyílik kiállítás a helyszínen.

A művésztelepen ebben az évben húsz alkotó vesz részt, mások mellett Akhsar Esenov, Ducsai Zoltán, Kele Judit, Korbely István, ­Ludmilla Baitsaeva, Ludvig Dániel, Rostás Bea, Rusudan Khizanishvili, Sebestyén János, Sergey Komyagin, Szepessy Zsófia, Szőke Péter Jakab és Várhelyi Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában