Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál

2018.08.12. 15:30

Csaknem kétszáz külföldi táncos mutatkozott be

Tizennyolcadik alkalommal ropták a táncot a mátraaljai város utcáin különböző náció táncosai.

H. É.

Mára már kiemelkedő eseménnyé vált a Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál a város és térség életében. Idén Tahiti, az Amerikai Egyesült Államok, Spanyolország, India, Kirgizisztán, Szerbia és Egyiptom táncosai mutatkoztak be.

Természetesen a házigazda Vidróczki Néptáncegyüttes a Borostyán Néptáncegyüttessel hagyományos fellépése sem maradt el. Ez alkalommal azonban több újítást is bevezettek a szervezők. A fesztiválszínpad új helyszínre költözött, a Fő téren kialakított nézőtérről csodálhatták meg az érdeklődők a különleges, színes ruhákat viselő vendégfellépőket.

 

Az eseményen első alkalommal rendezték meg a gasztroshow-t, amely nagy sikert aratott. A spanyol és indiai étkeket Magos Zoltán mesterszakács készítette el.

 

A másik nagy érdeklődésre számottevő esemény a „Menyekező ruhák bemutatója” volt, ahol tizenkét tájegység leány, menyasszony, menyecske és asszony viseleteit sorakoztatták fel. Összesen száznyolcvan külföldi vendégszereplő érkezett a fesztiválra, akik nemcsak a várost és az itt élők vendégszeretetét dicsérték, hanem a mátrai borok ízét is.

 

A fesztivállal párhuzamosan zajlott a Gyöngyösi Nemzetközi Gitárfesztivált is és immár tizenkettedik éve a Mátrai Dudás Találkozó is a nemzetközi tánctalálkozó állandó programja volt.

 

Címkék#gyöngy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában