elismerések

2018.08.18. 13:27

Megyei díjazottak a nemzeti ünnep alkalmából

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára Budapesten pénteken, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából.

MTI/HEOL

- Szent István király a keresztény Európa részévé tette a magyar államot ezer évvel ezelőtt. Ahhoz azonban, hogy az ország még ezer évig fennmaradjon, nagyon sok ember hitére, elkötelezettségére, teljesítményére, munkájára és hazafiságára volt szükség – mondta.

Rétvári Bence közölte: ebben a munkában részesek a díjazottak is, akiknek tehetségét és szorgalmát ismerik most el. Az államtitkár, a díjazottakat változást hozó embereknek nevezve, kijelentette: ők nemcsak sodródtak az áramlattal, hanem változást hoztak, megváltoztatták környezetük életét.

A kitüntetettek „egy olyanfajta pluszt képviselnek”, amely nélkül Magyarország nem gazdagodott volna – mondta Rétvári Bence, hozzátéve, hogy a díjak odaítélésével minden magyar ember elismerését fejezik ki. A díjazottak teljesítménye és egy kormányzatnak a hazaszerető, a magyar embereket támogató politikája tudja együtt azt a jólétbeli különbséget csökkenteni, amit ma még sokan éreznek például az osztrákok és a magyarok között – fogalmazott.

Az ünnepségen az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenység elismeréseként adta át a Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, valamint a Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket.

Kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült megyénkből Dr. Árvai Judit poroszlói háziorvos, a község volt alpolgármestere, Dobróka László, Pálosvörösmart nyugalmazott polgármestere, Dr. Fejes András, kétszeres világbajnok, ötszörös Európa-bajnok parasportoló és Dr. Kádek István, az Eszterházy Károly Egyetem nyugalmazott főiskolai tanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában