Eger

2018.08.10. 15:29

Van megoldás, nemhiába tettek panaszt a lakók

Az önkormányzat és a lakók közös költésvetéssel oldják meg a problémát.

L.R.

Fiatalok randalíroznak, hangoskodnak, szemetelnek éjszakánként a Fellner tömbbelsőben – írtuk meg korábban, a városi közmeghallgatáson elhangzott panaszokra hivatkozva.

Az érintettek kérték, az önkormányzat szereltessen fel kaput, hogy az udvar lezárható legyen a kéretlen látogatók elől. Ekkor a városvezetés úgy reagált, a költségvetésben nincs fedezet a kérés teljesítésére, így a kapu kivitelezését közösségi finanszírozással látják megoldhatónak. Később mégis tárgyalást folytattak az érintettekkel – ezt utóbb mindkét fél konstruktívnak és előremutatónak találta.

– Megállapodás született abban, hogy a tömbbelső lezárásának lehetőségét közös költségviseléssel oldjuk meg – ­írta Zentai László médiareferens a részünkre eljuttatott levélben. – Ebben részt vállal az önkormányzat, valamint kész nagyobb részt vállalni a Bajcsy-Zsilinszky utcában működő szórakozóhely képviselője – tette hozzá, a Bíborosra utalva.

– Valóban mindenki nagyon együttműködőnek bizonyult – szögezte le Papp Gáborné Jolika, aki huszonhat éve üzemeltet ruhaszalont az udvarban. – Első lépésben most tervek készülnek, azt követően egyeztetünk a költségmegosztásról – vázolta, hozzátéve: nincsenek nagy igényeik, mindössze azt szeretnék, ha az udvar zárhatóvá válna. Elmondta: úgy tudják, az önkormányzat és a bíboros vállalásán túl a lakókra is hárul majd a kivitelezés költségéből. Hogy mekkora összeget jelent ez, a tervek elkészültével, legkésőbb két héten belül kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában