Eger

2018.09.19. 15:34

A több vendégéjszaka a cél

Bemutatták a Keresd a nőt! tematikájú termékpalettát.

Sz. K.

Tíz turisztikai és gasztronómiai témákban publikáló újságírót látott vendégül nemrégiben a megyeszékhelyen és a környékén az Eger Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület. A study tour témája a Keresd a nőt! tematikájú termékpaletta bemutatása volt, mely elsősorban a belföldi turisták számára nyújt újfajta megközelítést, kellemes élményeket Eger térségében – tudtuk meg Szádeczky Kornéliától, az egyesület elnökétől.

Újfajta megközelítés a belföldi turisták számára Fotó: Márkus Attila

A study tour a várban kezdődött, hiszen a várvédők győzelméhez az egri nők bátorságára is szükség volt. Utána meglátogatták az egerszalóki barlanglakásokat, Mezőkövesden matyó nép­viseletbe öltöztek, s a hímzés fortélyait is elleshették, hiszen a matyó rózsák soha nem születnének meg az asszonyok nélkül.

– Reméljük, hogy az idén a vendégéjszakák száma az előző évekhez képest növekszik, s még közelebb kerül a másfél millióhoz az egyesület működési területén. Kiemelt időszakokban teltház-közeli állapot jellemezte a térséget, hiszen a szállásokat hónapokra előre lefoglalják a vendégek – mondta az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában